top of page

CACAK FORUMI

U FOKUSU...

 

Svetsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije održava se od 23. do 25. oktobra u Čačku i to u sportskoj sali ustanove Zračak.Učestvovali su takmičari uzrasta od 7 do 15 godina. Ekipa Mađarske zauzela je prvo mesto, Ukrajina drugo, Srbija je ovoga puta završila na trećem mestu, takmičari pod zastavom IFBB ili Nacionalne federacije na četvrtom mestu i na poslednjem, petom, je Poljska.

U izuzetno teškoj situaciji, prouzrokavanoj pandemijom COVID-19, na Svetskom prvenstvu u fitnesu za mlađe kategorije učestvovalo je oko 200 takmičara i delegata. Takmičari su nastupili u 9 kategorija za devojčice i 5 kategorija za dečake.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Čačka.

Hranom do zdravlja

Povodom Svetskog dana hrane, 

u holu škole OŠ Preljina u Čačku, organizovana je prezentacija na temu: „ Jedem zdravo, rastem pravo“, kao i  izložba  likovnih i literarnih radova učenika. Učenici mlađih razreda su uzeli učešće u kreativnim radionicama, gde su pravili životinje, od voća i povrća koje najviše vole. Njihovi kreativni i maštovoiti radovi su danas ukrasili naš hol.

– Ove godine ova manifestacija u našoj školi, zbog pandemije nema humanitarni karakter kao što je imala dugi niz godina u nazad – poručuju iz škole.

Ove godine  Svetski dan hrane obeležava 75. godišnjicu postojana u trenutku kada se naša zemlja, kao i sve zemlje širom sveta bore protiv pandemije bolesti COVID-19. A posledice su najviše osetile siromašne zemlje.

DUK FESTIVAL
 

DUK festival nastavlja svoje aktivnosti i ove godine sa time što je saradnja proširena i na Gornji Milanovac. Skup mladih „Graditelja“ iz Gornjeg Milanovca zajedno sa organizatorima DUK festivala po drugi put organizuje crtanje murala na više lokacija u gradu, a organizacija je humanitarnog karatera. Crtanje će se odviti na više lokacija od 22. do 24. oktobra pri čemu će učestovati 14 umetnika.

Pored praćenja celog umetničkog procesa, posetioci će imati priliku da u dvorištu Gimnazije u Gornjem Milanovcu otkupe radove umetnika koji rade na oslikavanju, a sav prihod biće namenjen za lečenje mlade Anike Manić. DUK festival će predstavljati jedan od organizatora, Vuk Đurić, dok će pokret „Graditelja“ iz Gornjeg Milanovca predstavljati David Milosavljević.

Zanimljivost dana
Šta su to Simpsonovi predvideli....
 
1. Touchscreen

 

I'U epizodi Lisa on Ice koja se emitovala 1994. godine, pominje se ekran na dodir. U to vreme, fizička tastatura je bila jedina opcija za mobilne telefone. Skot Forstall, Apple inženjer je u to vreme bio u potrazi za odvajanjem od tastature i Simpsonovi su mu bili inspiracija.

Teorije zavere, ali istinite!

 

 

 

 

1. Američko ministarstvo finansija otrovalo je alkohol tokom prohibicije – zbog čega su ljudi umrli. 

Osamnaesti amandman koji je stupio na snagu u januaru 1920. godine, zabranio je proizvodnju, prodaju i transport alkohola - ali ne i njegovu konzumaciju. 

Prijatelji sa beneficijama

 

 

 

 

 

Imate prijatelja sa kojim ne planirate budućnost, koga ne vidite kao svog dečka/devojku. U tom slučaju, prijateljstvo sa beneficijama je prihvatljivo.

10 ludih stvari...

 

 

 

Kao i kod ljudskog roda i kod životinjskog postoje neke neobjašnjive stvari, koje ni naučnici ne mogu da reše...

1. ŽENKE SLONOVA - NASLINICI

Za slonove je uobičajeno da pomažu jedni drugima, štite ih, tuguju. 

 

slika dana

Vic dana

 

 

 

 

 

 

 

Mujo: U kom mesecu žene najmanje pričaju?

Haso:U februaru.

Mujo: Zašto bolan u februaru?

Haso: Zato što februar ima 28 dana!

 

Da li ste znali?

 

 

 

 

 

 

-da za pse već postoje elektronski prevodioci i zahvaljujući njima, gospodari mogu točno znati kako se njihov ljubimac oseća?

-da delfini spavaju s jednim okom otvorenim?​

bottom of page